Sondaje pe toate temele de interes din zona de cuprindere a Managero

Ord. dupa

După calculele mele, faptul că salariile pentru munca fizică au aju...

Guvernul a înfi...

Guvernul încura...

Articol de presă: „Secretul murdar al Inteligențelor Artificiale -...

Ce credeți, îl...

Cât de bine capitalizează jobul pe care îl aveți? Care știți/ cr...

Cea mai supărată plângere din partea angajaților la adresa manager...

Articol de presă: „Secretul murdar al Inteligențelor Artificiale -...

Cât de bine capitalizează jobul pe care îl aveți? Care știți/ cr...

Aveți 38 de ani, sunteți programator și aveți un salariu de 4,000...

O problemă ridicată și dezbătută adesea legată de domeniile cu s...

Elitele care conduc lumea sunt din ce în ce mai restrânse, adică fo...

O absolventă de facultate găsește mult mai ușor un job de menaje...

Statistic vorbind, o firmă intervievează cam 10 candidați pentru a ...

Credeți că interzicerea cuvântului „bătrân” și înlocuirea l...

48 de ani, contabil, apoi șef contabil toată viața. Primiți de la ...

Manager. Cineva îi atrage atenția că poate ar fi o idee bună să-...

De când am ales „Hard Working Managers” ca slogan pentru Managero...

Scenariu: vă căutați un job nou și vedeți un anunț care vă atra...

Pe cine ați numi CEO? Grup important din FMCG cu 1200 de angajați, f...

Credeți că îi scad șansele la interviu unui candidat pentru că î...

Luați cazul unui angajat superficial care poate produce pagube compan...

Superficialitate e generalizată România. La toate nivelurile. Mult m...

Știți să faceți diferența dintre un refuz fără echivoc și unul...

Un angajat decide să nu mai răspundă deloc la telefon sau la e-mail...

Afiseaza
comentarii

2.7
(27)

Să fii absolventă de Limbi Străine la Universitatea din București, și la absolvire să vorbești doar engleza, mie, ca recrutor, îmi aprinde vreo trei leduri. Iar după 25 de ani de job de Executive assistant prin multinaționale globale să vorbești tot doar engleza, îmi confirmă că s-au aprins chiar cele care trebuiau să se aprindă.

Demult, country managerul unei faimoase multinaționale m-a rugat să-l ajut să-și găsească o asistentă. Salariul era de 3,000 de dolari, sau chiar mai mare, dacă găsea ceea ce căuta, adică la nivelul multor manageri din companie. Fiindcă și responsabilitățile erau comparabile – de nemirare pentru cine știe bine ce înseamnă acest post de asistentă la o companie gigantică.

Acum, după 20 de ani, s-a întâmplat să punem un anunț aproape identic pe Managero: multinațională caută executive assistant, salariu 3,000 de Euro, sau semnificativ mai mare dacă vorbește și germana.

Și a venit un CV despre care mi-am adus aminte că venise și la acel post de asistentă, demult. Atunci avea 26 de ani, terminase Limbile Străine la Universitate, Engleză-Română, și lucra deja ca asistentă a unui domn country manager străin cunoscut. Acum are 47 de ani, iar între timp a lucrat (și lucrează și acum) ca executive assistant la patru multinaționale dintre cele mai prestigioase.

M-am uitat la CV-ul de acum 20 de ani, m-am uitat la cel de acum… Absolut identice în rest! Nicio altă limbă străină, absolut nimic altceva care ar putea arăta că într-o jumătate de viață profesională s-a preocupat să învețe măcar un singur lucru în plus, din proprie inițiativă. Nimica…

Întrebare, așadar: dacă ați conduce multinațională globală și ați avea toți banii din lume ca să vă angajați cea mai bună asistentă, pe cine ați alege? Pe distinsa doamnă de 47, cu 24 de ani de experiență ca executive assistant în alte multinaționale globale, sau pe o domnișoară de 26, absolventă tot de Engleză-Română la Universitatea din București, dar care a mai învățat vreo două limbi străine, așa, de capul ei, că așa i-a venit, care știe și ceva HTML, că a vrut să-și facă singură un blog, și mai are și alte câteva curiozități?

Ca GM al unei multinaționale, ce asistentă ați alege? Pe distinsa doamnă de 47 de ani sau pe domnișoara de 26?

View Results

Loading ... Loading ...

E un articol folositor?

Apasa pe o steluta

2.7 / 5. Rezultatul 27

Nu sunt voturi pentru moment. Multumim daca esti primul care voteaza!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?


 • Vasilache Cristina :

  Pe domnisoara de 26 de ani. La cea de 46 se poate observa plafonarea si incapacitatea de a mai acumula lucruri noi. Si-a invatat activitatea si nu vrea sa iasa din zona de confort.

 • robert :

  O alegere, bazata doar pe informatiile prezentate, ar fi superficiala.

  Distinsa doamna are marele avantaj ca a demonstrat ca stie si poate, pe acea pozitie. HTML se invata in 3 zile iar limba germana, pt cineva care stie bine engleza, se invata in 6 luni, sau chiar mai repede intr-un mediu in care se vorbeste zilnic in germana. Poate d-na nu stie sa [se] vinda…

  Domnisoara are potential urias, dar acesta trebuie indeplinit practic, ceea ce necesita multa munca. E un risc care trebuie sa merite asumat de un angajator, prin alte calitati/ criterii.

  Cu stima

  • Gandul :

   Asa e. HTML nu e complicat. O felicit totusi pe tanara de 26 de ani ca foloseste timpul liber in favoarea ei. Ulterior apar copiii si nu mai ai la fel de mult timp pentru dezvoltarea profesionala.

 • GDPR :

  GDPR-ul va interzice pastrarea datelor personale. Cu 20 de ani stocare cred ca sunteti campion la incalcarea legii privind datele personale. “Distinsa doamna” poate sa va cheme in instanta.

 • Pocoseri Alina :

  As remarca faptul ca ,,distinsa doamna” și-a păstrat eficientă și performanța timp de 20 de ani, fără de care, nici o multinatioanala axata pe rezultat nu te tine degeaba. Faptul ca nu a adăugat la CV alte cursuri, limbi, specializări, vine in paralel cu faptul ca probabil in cei 20 de ani, a fost mama, Sotie și a avut sigur încă un job acasa. Dra de 26 de ani, tânăra absolventa care bifează skiuri multe, sigur ca are avantajul vârstei și al determinării data de anvergura tinereții. Interesant ar fi dacă am putea face o proiecție in timp și a vedea cum ar fi dra de 26 de ani peste 20 de ani…poate o mama și o sotie care a performat suficient cât sa rămână in mediul multinaționalelor care , indiferent de timp, spațiu sau vârsta știu sa te solicite?! Și, in tot acest timp, tu sa ai o familie?! 😁

  • Cristian Moise :

   Singurul comentariu decent și realist…

  • George Butunoiu :

   Familia candidatului nu e treaba mea – ca să mă exprim sintetic…

   • cineva :

    Raspuns gresit ! Este un aspect important de care trebuie sa te preocupi in calitate de recrutor. Nu-ti permiti sa iei un om de baza care nu are o situatie clara si calma acasa, pentru ca nu-ti permiti sa vina la lucru nefericit .

    • George Butunoiu :

     Da, ar fi bine să pot face asta. Dar nu mai e posibil așa ceva.

 • Ana :

  Candidata de 47 de ani s-ar descurca cu brio in orice situatie, pe cand cea incepatoare ar avea nevoie de un timp sa se adapteze. Pe mine ca angajator m ar interesa ca la nivelul respectiv de responsabilitati sa fie cineva cu experienta. Cei la inceput au nevoie sa stea langa cineva care sa ii invete, sa aiba un suport.

 • Nicolai :

  Buna
  Am angajat o secretara de peste 40 ani. Ai era foarte greu sa invete sa faca lucrurile altfel decit le-a facut pina atunci. Timp dublu sa invete ceva nou din cauza ca trebuia mai antai sa se dezvete de vechiul mod de a face lucrurile.Dupa un timp am fost nevoit sa o mut in alt departamment deorece nu vroia sa invete nimic nou.
  Nu am dat-o afara a plecat singura. A inteles mesajul. Daca nu esti dispus sa inveti ceva nou esti inutil indiferent de virsta.
  Avantajul tinerilor este ca invata mai repede.

  • Florin Tabacaru :

   Nu e o conditie suficienta. Am intalnit multi tineri care nu sunt in stare sau nu vor sa invete nimic. Varsta nu are nicio relevanta, importanta este dorinta de a invata si a lua viata in piept. La orice varsta poti invata si te poti perfectiona. Totul depinde de fiecare persoana in parte. Sunt oameni tineri cu gandire de batrani si invers mai in varsta cu gandire si dorinte de oameni tineri.

  • Ella :

   Dvs. de exemplu ați putea învăța să scrieți corect.

 • Violeta :

  Distinsa doamana si-a setat ca obiectiv in cariera sa devina cea mai buna asistenta. De ce i-ar mai trebui o alta limba straina, de ce trebuie sa faca altceva cu cariera ei daca atat isi doreste? Poate are alte obiective in viata privata, dar in cea profesionala atat ii trebuie. Nu trebuie sa fim toti vulturi! Putem fi cei mai buni pe segmentul nostru.

  • George Butunoiu :

   Nu e nici pe departe cea mai buna pe „segmentul” ei. Dimpotrivă, e în partea cea mai de jos. Atât de jos, încât eu nu aș lua-o în calcul pentru un asemenea job.

 • robert :

  Cind am spus mai sus <>, am avut dreptate dar am dat si dovada de superficialitate.

  Superficialitate pt ca am ignorat (nu facea parte din studiul de caz) “elefantul din incapere”: modelul de afacere, interesele si ego-ul recrutorului. Din aceasta perspectiva recrutorul nu e superficial ci are motive precise, coerente, temeinice, permanente.

  Scuze…

  Un joc care se incheie cu “X” <> e impotriva valorilor mele.
  cu respect

 • nimeni in drum :

  Simplu. Pe cea de 46 de ani. Am sa enumar doar 3 cuvinte si definitiile lor:
  eficacitate – raportul dintre efectul proiectat şi rezultatul efectiv al activităţii respective;
  eficienţă – maximizarea rezultatelor unei activităţi în relaţie cu resursele utilizate;
  economicitate – minimizarea costului resurselor alocate pentru atingerea rezultatelor estimate ale unei activităţi.
  Cred ca le indeplineste pe toate. Q.E.D. (read and learn)

 • Ella :

  Doamna de 46. Domnișoara de 26 nu va rămâne mult pe post, va avea curând ambiții mai mari.

 • Theo :

  Daca luam in considerare doar elementele din articol, e usor sa plecam dupa fenta si sa transformam un (aparent?) minus a Dnei intr-un avantaj al Drei. Sigur ca lucrurile sunt mult mai complexe, iar asta stie si autor, stiu si ceilalti comentatori, insa fiecare cantareste altfel lucrurile.
  Pana la urma, strict pe datele prezentate, e limpede ca este de ales intre experienta Dnei si potentialul pe care-l ofera Dra. Mai popular spus…daca vrei sa dai vrabia din mana pe cioara de pe gard.

 • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close