
Să fie foarte clar: “achievements” din CV-uri, fie ea o listã lungã cu ele sau una scurtă, NU au ce să spună relevant despre acel candidat! Iar recrutorul care e impresionat sau influenţat de ele e un recrutor SLAB! Şi eu discut zilnic cu angajatorii cu CV-urile candidaţilor în faţă, şi NICIODATĂ nu am văzut pe vreunul, dar niciodată!, care să ia în serios aşa ceva. Ba dimpotrivă, am văzut pe foarte mulţi amuzându-se de asemenea prostii. Cele – extrem de rare, să zicem una la 1,000 sau la 10,000 – nu au nicio relevanţă în argumentarea de faţă, nu schimbă cu nimic ce zic eu aici. Şi, oricum, acelea e bine să fie trecută într-un “project list” separat. Pentru un recrutor bun, însă, acestea sunt O MÂNĂ DE AUR, totuşi! Dar nu în sensul dorit de către candidat, ci exact pe dos! Poţi trage o mie de concluzii de aici, dintre care 999 sunt în defavoarea lui (lipsa de logică, nu ştie ce e cu adevărat mare şi important, amesteca lucruri diferite, ia taskuri banale drept realizări, realizări pentru ei e să-şi facă jobul zilnic pentru care sunt plătiţi etc.), şi una singură, eventual, care să-l avantajeze. O spun cu toată responsabilitatea şi îmi asum tot riscul reputational de a merge împotriva curentului: modă aceasta e isterie colectivă şi o tâmpenie monumentală! (George Butunoiu)
NB: TOATE numele care pot fi zărite în imaginile cu CV-uri sau alte documente din filme, numele de companii, de locuri, adrese, telefoane etc. sunt fie schimbate cu totul, fie acoperite, înceţoşate sau ascunse cu orice altă metodă pe care am avut-o la îndemână pentru a nu putea face legătura cu posesorul real al datelor respective, oricât v-aţi strădui…
NB1: În serialul nostru vorbim despre recrutările pentru poziţiile de top şi middle management, unde nu am văzut nicio diferenţă de fond de la un specialist în HR la altul, sau de la un decident (angajator) la altul, după cum am tot spus. La recrutările pentru poziţiile mai joase pot apărea diferenţe şi particularităţi semnificative de la un angajator la altul, poate chiar de fond, aşa că acele cazuri trebuie privite cu rezerva cuvenită.
Un video făcut de către prietenii mei de la Media Story. Serialul video integral este publicat pe YouTube pe un canal cu numele meu (George Butunoiu) şi este un proiect finanţat în întregime de către cei cărora le mulţumesc din nou acum, Alliance Healthcare România!